over nanne contact

Ik ben Nanne De Cat, mama van Jotte en een zorgzaam en gevoelig persoon. Ik werk in de zorgsector: mensen helpen is wat ik doe.

Lees verder  

Via sociale media en een vriend kwam de alternatieve geneeskunde op mijn pad. Ik ontdekte aromatherapie, kruidengeneeskunde en de Bachbloesems. Dit laatste intrigeerde mij. Hoe kon iets energetisch zo goed werken zoals men beweert?

Ik verdiepte me in talloze boeken over Bachbloesems en startte de opleiding Bachbloesemtherapie bij de Walnoot in Brasschaat. Ik was leergierig en wou er zoveel mogelijk over kennen, zodat ik de bloesems kon toepassen bij mezelf. Ik was verbaasd over het effect dat de bloesems op mij hadden, binnen zo’n korte tijdspanne! Zo maakte ik mij het zelfhulpmiddel eigen, zoals Dr Bach het bedoelde.

Mensen rondom mij riepen mijn hulp in en zo bouwde ik praktijkervaring op. Ik hielp ook mijn zoon: hij had het moeilijk op school en kon de druk niet aan. Hij was moe, nam de leerstof niet meer op, zijn aandacht vervloog en hij kon zich nog moeilijk concentreren. Ik maakte een synergie van Bachbloesems die hem doorheen het resterende schooljaar hielp. Toen ik zag hoe vlug mijn zoon op de bloesems reageerde wist ik wat ik zou doen: mensen helpen via de Bachbloesems, niet enkel volwassenen maar ook kinderen, want het effect bij kinderen is zo groot!

Ik vond de liefde voor het geven van massage terug en ik startte een opleiding voetreflexologie aan Syntra West. Nu bied ik mensen van alle leeftijden, van baby’s tot volwassenen, een ontspannende, helende voetreflexmassage aan. Ik masseer de vele reflexzones gelegen op de voeten waardoor het lichaam beter doorbloed wordt, de lymfe de afvalstoffen beter afvoert en het zenuwstelsel zich ontspant. Hierdoor kunnen stress, fysieke kwalen en ongemakken maar ook psycho-emotionele problemen verlicht worden of spontaan verdwijnen. Ons volledige lichaam wordt gereflecteerd in onze voeten!

Aan de schoonheidsschool Campus Gent volgde ik de opleiding babymassage. Binnen mijn praktijk geef ik de Shantala babymassage met voetreflexologie aan baby’s tot één jaar. Het is mijn wens mijn opgedane kennis hieromtrent door te geven aan ouders zodat zij samen met hun kind kunnen genieten van de hechte verbondenheid die deze massage teweegbrengt.

Mensen helpen is mijn roeping. Dat beleef ik niet alleen in mijn job, maar tevens in mijn praktijkwerk. Kennis blijven opdoen en deze doorgeven met veel liefde en toewijding: dat is mijn passie!


NanneLogo   PLAKWERK     Website   S P E C T E R

© 2020 Nanne De Cat  —  Uw privacy is belangrijk, lees ons privacybeleid