over nanne contact

Ik ben Nanne De Cat, mama van Jotte en een zorgzame en gevoelige persoon. Ik werk in de zorgsector: mensen helpen is wat ik doe.

Lees verder  

Graag wil ik jou mijn verhaal vertellen. Ik weet namelijk wat het is om jarenlang gevangen te zitten in een lichaam dat pijn lijdt en niet werkt zoals het hoort. Ik weet hoe het voelt om gevangen te zitten in je hoofd en je gedachten. Om jarenlang op zoek te zijn naar een oplossing en veel geld kwijt te zijn aan behandelingen die niet helpen of je toestand zelfs verslechteren.

Het begon allemaal zo'n 7 jaar geleden. Mijn huwelijk liep stuk, met een pijnlijke scheiding als gevolg. Er ging van alles door me heen: 'hoe is het in godsnaam zo fout kunnen lopen', 'wat met onze zoon, hoe zal hij reageren', 'hoe zal zijn toekomst eruitzien', 'hoe zal mijn toekomst eruitzien'... Ik kampte met schuldgevoelens en de stress borrelde op. Waar ging ik wonen? Hoe kon ik mijn job blijven doen als alleenstaande mama met weekendwerk en onregelmatige uren? Enzoverder enzovoort.

Op datzelfde moment kreeg mijn zoon grote problemen op school. De overgang naar het eerste leerjaar bleek stressvol voor hem. Het werd ons algauw duidelijk hoe anders hij was dan de rest van zijn leeftijdsgenoten. Na een test bleek hij een autismespectrumstoornis te hebben. Opnieuw kampte ik met stress, schuldgevoelens en onzekerheid over de toekomst.

Geleidelijk aan begon mijn lichaam hieronder te lijden. Alles deed pijn, ik kreeg de ene intolerantie na de andere en raakte niet meer verlost van die spanningen in mijn lichaam en geest. Drie lange jaren zocht ik naar de juiste behandeling. Ik zette uiteindelijk een eerste stap in de goede richting bij mijn osteopaat (die ik nog steeds op handen draag) en mijn homeopaat, door intensieve massages en een gericht dieet. Dankzij deze ervaringen met alternatieve geneeswijzen leerde ik ongelooflijk veel bij en raakte mijn nieuwsgierigheid geprikkeld om er nog meer over te weten te komen en kennis te verzamelen.

Het was voor mij ook de aanleiding om een bijberoep te starten, ondertussen reeds hoofdberoep geworden, waarmee ik mensen kon helpen die met hetzelfde kampen als ik, namelijk gevangen zitten in je pijnlijke lichaam en geest. Mensen die op zoek zijn naar een holistische behandeling die ervoor zorgt dat de pijn vermindert en de stress en alle 'vuiligheid' hun lichaam verlaat. Een behandeling die hen ontspant en weerbaarder maakt.

Door een activiteit op het werk vond ik opnieuw de liefde voor massages. Ik startte al snel een opleiding voetreflexologie. De holistische kijk op het lichaam en zijn pathologie was een zegen voor mij! Vandaag bied ik klanten ontspannende en helende voetreflexmassages aan. Ik masseer gericht de vele reflexzones die gelinkt zijn aan al onze organen, spieren, wervels en lymfen, waardoor het lichaam sneller herstelt, beter doorbloed wordt, de lymfe de afvalstoffen beter afvoert en het zenuwstelsel zich ontspant. Op die manier kunnen stress en fysieke kwalen, maar ook psycho-emotionele problemen verlicht worden of spontaan verdwijnen. Ons volledige lichaam wordt immers weerspiegeld in onze voeten!

Doordat meerdere zwangere vrouwen mijn hulp inriepen, specialiseerde ik mij in zwangerschapsreflexologie en babyreflexologie. Een zwangerschap, het doorgeven van leven, is een van de meest intense periodes in het leven en ik ben dan ook verheugd hieraan mijn steentje te kunnen bijdragen.

Tijdens deze specifieke reflexologiesessies help ik vrouwen en mannen die moeilijk zwanger geraken, ondersteun ik toekomstige mama's en hun baby's tijdens de zwangerschap en help ik hen na de bevalling waar mogelijk om hun lichaam en emoties terug in balans te krijgen.

Naarmate ik me verder verdiepte in de alternatieve geneeskunde, ontdekte ik ook aromatherapie, kruidengeneeskunde en Bachbloesems. Vooral dat laatste intrigeerde mij. Hoe kon iets energetisch zo goed werken als men beweert?

Ik stortte me op de beschikbare lectuur en startte de opleiding Bachbloesemtherapie bij de Walnoot in Brasschaat om er zoveel mogelijk over te weten te komen, zodat ik de bloesems kon toepassen bij mezelf. Ik was verbaasd over het snelle effect dat ze op me hadden. Zo maakte ik mij dit zelfhulpmiddel eigen, precies zoals dr. Bach het bedoelde.

Mensen om me heen riepen mijn hulp in en zo bouwde ik praktijkervaring op. Ik hielp ook mijn zoon: hij had het moeilijk op school, was moe en kon zich maar moeilijk concentreren. Om hem door het resterende schooljaar te helpen maakte ik een synergie van Bachbloesems. Toen ik zag hoe vlug hij erop reageerde, wist ik wat ik wilde doen: mensen helpen met Bachbloesems, hoofdzakelijk baby's, kinderen en jongeren want het effect bij hen is zo groot!

Nadat ik een aantal mensen met kanker moest teleurstellen, deze ziekte vereist immers een specifieke reflexologiemassage, besloot ik de opleiding oncoreflexologie te volgen bij de Wellness Academie te Hasselt. Sinds mei 2023 ben ik afgestudeerd als oncoreflexologe en kan ik ook deze mensen helpen en ondersteunen bij het verlichten of wegnemen van hun bijkomende klachten.

Mensen helpen is mijn roeping. Kennis blijven opdoen en met veel liefde en toewijding doorgeven: dat is mijn passie!

NanneLogo   PLAKWERK     Website   SPECTER

© 2024 Nanne De Cat  —  Uw privacy is belangrijk, lees ons privacybeleid